Vádliformázás / vádli nagyobbítás

Vádliformázás / vádli nagyobbítás

A fenék és a comb után lefelé haladva, a vádli formázására-, nagyobbítására is hatékony megoldást kínál a szépészeti plasztikai sebészet. Mert ki ne szeretne a sprinterekéhez hasonló, csodásan kidolgozott, feszülő vádlikat?! A férfiak szeme rögtön megakad a miniszoknyás, tűsarkakon tipegő formás nő lábakon, de a hölgyek is élénk figyelemmel kísérik a focistaalkatú, formás vádlikat. Ma már nem probléma, ha valaki sportos vádlikra vágyik, ám nem túl nagy barátja a testkultúrának, s konditermet csak fényképen látott. De nem csak a tornaórákat elbliccelőknek segíthet a vádli formázó-, nagyobbító plasztikai beavatkozás, ez a szépészeti operáció megoldást kínál az alkati sajátosságuk miatt vékonyabb lábúaknak, vagy a baleset miatt aszimmetrikussá vált vádlijú pacienseknek is.

A plasztikai sebész és a vádli formázó-, nagyobbító műtétre vállalkozó paciens a konzultáció során egyeztetnek a beavatkozás menetéről, majd kiválasztják a megfelelő implantátumot a vádlinagyobbításhoz. Ez a szépészeti operáció ma már a rutinműtétek körébe tartozik, egy gyakorlott plasztikai sebésznek szinte újgyakorlat, ám a végeredményt tekintve látványos formai javulást hozhat a paciensnek. Újra előkerülhetnek a miniszoknyák, rövidnadrágok, megint lehet „villantani” a nyári melegben.

Az átlagosan másfél- két órás időtartamú beavatkozás – jó néhány plasztikai műtéthez hasonlóan – altatásban történik, folyamata nem túl bonyolult. A plasztikai sebész körülbelül három centiméteres vágást ejt a lábszár belső felén, majd behelyezi a csepp-, vagy hosszúkás orsóformájú szilikon implantátumot, aztán lezárja a metszést. Akárcsak a fenék-, vagy a combplasztika esetében, a vádliplasztikánál is rögtön rugalmas szorítókötés kerül a műtött területre, rögzítve az implantátumot, megakadályozva annak elmozdulását. Az operációt követő éjszakát a kórházban tölti a paciens. A vádlinagyobbító műtét után körülbelül három héttel varratszedésre kerül sor, de a fásli viselése további két-három hétig kötelező. A beavatkozást követő négy-hat hétben nem javasolt a sport, de tartózkodni kell a hosszabb állástól is, mert ez jelentősen terheli a frissen műtött vádlit.