Pubok, bárok

Pubok, bárok

Budapest legnépszerűbb kocsmái 2020

A budapesti vendéglátó helyiségek, főleg a kocsmák dinamikus fejlődése és állandó változása révén, mindig találhatunk újdonságokat a kocsmafelhozatalt illetően. A város egyes részein szinte gomba módra nőnek ki az újhullámos és mindig valami újat felmutató helyek, ahol sokszor olyan érzésünk támad, mintha csak egy kaszinó kellős közepén lennénk a forgalom és a hangulat miatt. Cikkünkben bemutatunk néhány népszerű kocsmát, melyek befutók lehetnek a 2020-as évben.

Talán az egyik leglátogatottabb helyszín a Szimpla kert, amit nagyrészt külföldiek látogatnak, ami nem meglepő egy budapesti lokál esetében. Egy forgalmas szombat este, amíg a sorban a bejutásra vársz, addig a telefonodon megpörgethetsz pár nyerőgépet egy online kaszinó felületén, hiszen könnyen eltelhet akár 10-20 perc is. Nem biztos, hogy mindenkinek bejön ez a nagyon extrém romkocsma stílus, de, hogy megismerkedj a legtutibb formával, ahhoz mindenképp érdemes egy rövid betekintést tenned a helyen. Többnyire tele van és mindig találni érdekességet, akár a berendezést, akár a látogatókat, közönséget illetően.

A Lámpás elnevezésű kocsmának varázslatos hangulata van. Sokak véleménye alapján az egyik legjobb kocsma a városban, hiszen a kicsit sötét pincelabirintus nagy forgalmat bonyolít le, amit nem feltétlenül könnyű a Gozsdu udvar szomszédságában. Sok amatőr és profi fellépő zenész kap lehetőségét, hogy megmutathassa tehetségét, amivel egyfajta különlegességet kölcsönöz magának a lokál. A hely sajátossága, hogy bárhol találhatsz egy olyan kis eldugott zugot, ahol világmegváltó gondolatokat oszthatsz meg hasonló gondolkodású társaiddal, barátaiddal.

A következő nagyon komoly és exkluzív lehetőség egy jófajta sör vagy koktél elfogyasztására a 360 bar, amely Budapest kék egének testközelből történő megfigyelésére ad esélyt. Ha ki akarsz szakadni a szárazföldi világból és valami másra vágysz, akkor érdemes megpróbálnod a hely szolgáltatását, hiszen a kocsmavilágban párját ritkítja ez a megoldás. Kényelmes és kulturált berendezéssel, barátságos társaságok fordulnak meg a helyen, ahol lehetőséged van nagyon egyedi zenével és konyhával is megismerkedni.

Az Élesztőház a magyar kézműves sörök megmérettetésének színpada, ami a pesti oldal egyik legmozgalmasabb lokálja. Nem olyan mainstream, mint egy Szimpla, de mégis sokat látogatott helyszín, ami inkább a helyi lakosok körében fű alatt terjedő trend. A külföldiek által kevésbé ismert, de mégis elképesztő forgalommal rendelkező, alapozó helynek is betudható kocsma, ami hihetetlen sörkínálattal várja a vendégeit. A hely két nagy teremmel rendelkezik, amiben összesen 26 darab sörcsap finomságait lehet végigkóstolni, amire valószínűleg egy este nem is lehet elég.

A Rizmajer Kézműves Sörház egy igazi magyar sörház, ami a pesti nagykörúton található, ahol töménytelen mennyiségben lehet kóstolni a finomabbnál finomabb söröket és mellé lehet ropogtatnivalót fogyasztani finom perec formájában. A Csepeli sörfőzde nagyot húzott és úgy látszik, hogy bejött, mert a több szintes és sok termes sörház szinte magába szívja a látogatókat, ahol nagyszerű ételeket is rendelhetünk.
A Műhely PUB az egyik legautentikusabb helyszín a budai oldalon, ami egy régi autószerelő műhelyből lett átalakítva egy nagyon frankó kis kocsmává. Nagyon sok ötletes megoldást találhatsz, ha végigjárod tüzetesen a helyszínt, ami könnyen magával ragadja a technikai szemléletű nézelődőt. Különlegességnek számítanak a munkaruhákból varrt ülőhelyek illetve az öltözők ajtajaiból készített toalett ajtók.

Rövid összeállításunkban természetesen nem egy teljes listát készítettünk, hanem csak betekintést a budapesti éjszakai élet népszerű helyszínei közé. Ha esetleg találtál olyat, ahol még nem jártál, akkor érdemes egy rövidebb-hosszabb estét vagy délutánt arra szánni, hogy friss élményeket szerezz magadnak.

Pubok, bárok