Éttermek

Éttermek

Budapest híres kiváló éttermeiről, a magyar konyha pedig Európa egyik leggazdagabb és legjobb Európában. A hagyományos magyar éttermek az ízletes étkek mellé cigányzenével is kedveskednek vendégeiknek, akik a magyaros élőzenét közvetlenül az asztal mellett, étkezés közben élvezhetik.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a magyar konyhát a általában a gulyáslevessel és a paprikától vöröslő csípős ételekkel azonosítják, holott ez ugyanúgy nem igaz, ahogy az olasz konyha sem csak tésztát, az indiai konyha pedig nem csak csípős ételeket ismer.

A magyar ételeknek összetéveszthetetlen ízviláguk van, gyakori a sok tejfeles, hagymás, tojásos, vajas, zöldséges és borral készített étel. A vegetáriánus konyha ugyanakkor nem a magyar konyha kifejezett erőssége, de van néhány karakteres magyar vegetáriánus fogás, így például a rántott sajt és a rántott gomba.

Manapság a világ szinte összes konyhaművészete képviselteti magát Budapesten: sok az olasz, francia és kínai étterem, de még mongol éttermet is találunk.


Éttermek