Izzadás elleni kezelés

Izzadás elleni kezelés

Rendkívül kellemetlen tud lenni nyári melegben, vagy egy szorult helyzetben a hónaljak alatt éktelenkedő hatalmas izzadságfolt, de akadnak olyan emberek is, akik időjárástól, stressztől függetlenül nagyon verítékeznek – szervezetük izzadást termelő mirigyei fokozott aktivitással dolgoznak. Persze, egy gyors tusolással könnyen orvosolható a probléma, ám erre nincs minden helyzetben lehetőség. De mi lehet a megoldás?

Botox injekció segítségével a plasztikai sebészek időlegesen blokkolják a verejtékmirigyeket stimuláló idegeket, így azok nem tudják kifejteni tevékenységüket. Ezzel a speciális, izzadás elleni kezeléssel az orvosok kordában tartják a hónaljon, a talpon és a tenyéren az izzadságmirigyek működését. A hatás akár félévig is eltarthat, megszüntetve ezzel az izzadás okozta kellemetlen szituációkat.

A konzultáció alkalmával a paciens és az orvos megbeszéli, hogy a sebész melyik testrészbe fecskendezze be a botox injekciót. Fontos, hogy a kezelést végző plasztikai sebész tisztában legyen a verejtékezés fokával, természetével, s ki tudja zárni, hogy a túlzott izzadás nem egy esetleges pajzsmirigytúltengés vagy valamilyen más súlyos betegség előjele. De kizáró ok lehet a bőrbetegség is, ilyen esetben sem végezhető el a botoxos beavatkozás.

Az injekció beadása előtt megtisztítják a kezelendő bőrfelszínt, majd lokális érzéstelenítést követően egy vékony tűvel a bőr alá fecskendezik a botoxot. Az injekciózás testrészenként körülbelül negyedórát vesz igénybe. A kezelés után esetenként kevéske bőrpírosodás, véraláfutás, érzékenység előfordulhat, melyek rövid időn belül megszűnnek. Az izzadás elleni kezelés eredménye már két-három nap múlva észrevehető, de a tartósabb, izzadásmentes állapot eléréséhez körülbelül tíz napra van szükség. A botox injekció verejtékmirigyeket bénító hatása akár hat hónapig is eltarthat, és a kezelés rendszeresen ismételhető. A tapasztalatok azt mutatják, hogy többszöri botox befecskendezés után egyre tovább lesz izzadásmentes a paciens, így a szinten tartáshoz a későbbiekben egyre kevesebb kezelésre lesz szükség.