Március 15-e a Várkert Bazárban

Program helyszíne: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.
Program időpontja: 2020-03-15 - 2020-03-15
Március 15-én izgalmas családi eseményekkel várjuk látogatóinkat a Várkert Bazárban!

A napközbeni ingyenes programok segítségével kicsiket és nagyokat egyaránt visszarepítünk a reformkorba. Megelevenednek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei, a korszak öltözködési és építészeti stílusai.
 
Kézműves programjainkon papírszínházat készítünk, a kor ruháiba öltöztetett szereplőkkel és olyan technikák segítségével utazhatunk vissza az időben. mint a papír dagerrotípia, a sziluettek vagy a 3D-s képek. Különböző elemekből "építhetjük fel" a Nemzeti Múzeumot, a fiúk csákót, kardok, a lányok pártát készíthetnek. A család valamennyi tagja saját készítésű kokárdával, és - a Vizsolyi Biblianyomtató Műhely segítségével - saját nyomtatású 12 ponttal térhet haza.
Az édesszájúak kard és huszár alakú mézeskalácsot készíthetnek, miközben olyan különleges eljárásokkal ismerkedhetnek meg, mint az ütőfás technika. Kádár Ferkó fotószínházában a régi idők hangulatát elevenítjük fel nosztalgiafotózással egybe kötve.
Történelmi sétánkon az érdeklődők bejárhatják a budai Vár forradalmi helyszíneit, este pedig 1848 forintért válthatják meg belépőjegyüket "A szép szabadságért..." című ünnepi táncműsorunkra, a Duna Művészegyüttes, a Fitos Dezső társulat és a Szentendre Táncegyüttes előadásában.

Bővebben>>