Csónakos barangolás

Csónakos barangolás

5358 Tiszafüred-Örvény, Kormorán Kikötő
(59) 350-350

A környékre vetődő utazó szerencsés, ha megismerheti a Tisza-tó varázslatos világát. Eredeti halászladikokkal, szakavatott vezetőink kalauzolják Önöket a Tisza selymes hullámain, hogy felfedezhessék a galériaerdők megnyugtató látványát, sokszínű madárvilágát. A kisebb-nagyobb csatornák árnyékos zöld alagútján vezetjük Önöket a szemet gyönyörködtető végeláthatatlan víztükrökhöz, melyeket a kiszáradt, de még lábon álló fák tesznek máshoz nem hasonlíthatóvá.
 
Az eldugott, nehezen megközelíthető holtágak élővilága talán még gazdagabb. Növény- és állatfajok részben már védetté nyilvánított sokasága az ősi törvények szerint rendeződve mutatja, hogy a természet ismét birtokba vette ezt a gyönyörű vidéket.

Szokásos mintegy kétórás programunk során kb. 25 km-t teszünk meg vendégeinkkel. Természetesen igény szerint ez módosulhat fürdőzéssel, esetleg madarak megfigyelésével bővítve.
     
A kirándulások a Kormorán kikötőből indulnak, amely Tiszafüred-Örvénynél, a Hableány szálló közelében a Tisza parton található (őrzött parkolóval rendelkezünk).
Jelentkezni lehet a helyszínen, vagy a partnerirodáknál.
A túrákat kisebb-nagyobb csoportok részére is szervezzük, igény szerint elemózsiával töltött piknikkosarakkal. Külön megrendelés alapján a visszaérkező csónakos kirándulókat bográcsban készített étellel vendégeljük meg.

A túra ára csónakonként négy személy részére 4000 Ft óránként.