Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach

Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach

4030 Debrecen, Szávay Gyula u. 22.

A régi idõkben Kerekes Géza kereskedõ tulajdonát képezte ez a terület, aki azt idõvel felparcelláztatta, és az egyszerû embereknek építési céllal szétosztatta. Ma ez Debrecennek egy sûrûn lakott kertvárosias része, amit a nagy ipari beruházások megkíméltek, ezért ez ma a város legkedveltebb és leghangulatosabb lakóövezete. Az egyik legfõbb és központi utcája a nevét viszont Kerekes Ferencrõl kapta, aki a Kollégium egyik legnagyobb professzora és polihisztora volt. A Kerekestelepen található a két Debreceni Közfürdõ közül az egyik Kerekestelepi Fürdõ néven, amelynek gyógyhatású termálvizét sokan fogyasztják is!

A Kerekestelepi Strandfürdõ Debrecenben, a Reptérrel szemben a 47-es fõútvonal mellett található, ahol nyugodt, csendes, tiszta levegõjû környezetben, árnyas fák alatt, kellemes körülmények között lehet pihenni és gyógyulni. Különösen ideális kisgyermekes családok kikapcsolódására, pihenésére és idõsebbek gyógyulására.
A fürdõben két termálmedence és egy fokozatosan mélyülõ hideg vizes strandmedence várja az idelátogatókat. Árnyas, ligetes zöldterületén számtalan játszási, sportolási lehetõség kínálkozik.
Vizealkáli- hidrogén-karbonátos gyógyvíz, fluoridion, jódid-és bromid tartalommal. Ivókúra formájában magas gyomorsav tartalom kezelésére, izomreuma és izomfájdalom, izületi és gerincoszlopi meszesedés, izületi panaszok, mozgásszervi, megbetegedés, porckorongsérv kezelésére ajánlott.
A strand területén 250 vendéget befogadó kemping is található!