SZÉP kártya kisokos
2018. okt. 24.

Örömteli változások jövőre a SZÉP-kártya sztoriban

Már nem kell azon aggódnunk, hogy sikerül-e mindent időben elkölteni a SZÉP-kártyánkról. Az új kormányzati jogszabályok szerint 2019-ben ugyanis megszűnik az a rendszer, amelynek értelmében május 31. után elvesztek a két évvel korábban feltöltött összegek. Nem kis összegről van szó, hiszen az idei hírekben is arról olvashattunk, hogy másfél milliárdot nem költöttek el a SZÉP-kártyások 2018. május 31-ig a 2016-ban a kártyájukra utalt munkabéren kívüli juttatásokból.
A 2011-ben bevezetett SZÉP-kártya konstrukció sikere töretlen. A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint Szép-kártyáról öt év alatt összesen legalább 470 milliárd forintot költöttek el a családok. Az összegek 70 százaléka a vendéglátásba folyt. A KSH adatai szerint a belföldi szálláshelyek összes bevételének kb. 20 százaléka származott az elmúlt években Szép-kártyáról.
Jövő év május 31. után marad a 2017-ben feltöltött pénz a SZÉP-kártya tulajdonosok egyéni számláján, nem veszik el, de a bankok viszont havidíjat vonhatnak majd a határidőre fel nem használt összegből.
Tudj meg többet a SZÉP-kártyáról a Danubius Magazin SZÉP kártya kisokosából