Elindult Budapest Közösségi Sportoldala
2020. febr. 13.

A megújult "Közösségi Sportváros Vagyunk" kezdeményezésünk célja, hogy minden városnak és budapesti kerületnek legyen naprakész, egységes, tájékozató online felülete az ingyenesen használható közösségi sportlehetőségeikről, ami a saját weboldalukon is elérhető az emberek számára. Az oldalak angol nyelven is megjelennek, mert a városok közösségi sportlehetőségei a turizmusban is "aktív" értéket képviselnek.

Budapesten több mint 15 féle sportot űzhetünk több mint 800 ingyenes közösségi sporttéren, így elsőként Budapest és 23 kerületének készültek el az oldalai. Minden esetben tájékozódhatunk a helyben elérhető, ingyenes közösségi sportterekről és számaikról, rákereshetünk térképen, valamint lehetőség van az oldalon új helyszín beküldésére és a parkban, pályán lévő esetleges meghibásodás bejelentésére is.

A kezdeményezéshez csatlakozott kerületek, városok esetében további információk, funkciók érehetőek el, mint pl.:

  • Kerület/város rövid bemutatása
  • Közösségi Sportképük infografikája
  • Saját sport és egészségkoncepció bemutatása
  • Éves közösségi sporteseményeik ismertetése
  • Kedvezményes sportolási lehetőségeik ismertetése
  • Online csatornáinak megjelenítése
  • Saját Közösségi Sportnaptár, ahol folyamatosan frissíthetik közösségi sporteseményeiket

Így néz ki egy csatlakozott kerület "teljes" adatlapja

és ilyen pl. egy "még csatlakozásra váró" kerületé

Budapest Közösségi Sportoldaláról megtekinthető az összes kerület.

A II., III. és XIII. kerület után reméljük egyre több kerület és város ismeri fel ebben a smart városmarketing eszközben a lehetőséget és ők is hamarosan csatlakoznak.

Az ingyenesen használható közösségi sportterek és a városokban betöltött valódi funkciói most kezdenek csak előtérbe kerülni. A Free Sport Parks ehhez szeretne aktívan hozzátenni és nyitni az emberek és városok felé, hogy az ingyenesen használható közösségi sportterekben mindenki értéket és lehetőséget lásson hosszútávon egyénileg és közösségileg is.